Toe aan ontspanning?

Een vol hoofd, hoofdpijn? Veel piekeren, het gevoel van een burn out? Onze dagelijkse maatschappij legt nog al wat druk op ons menselijk systeem waardoor we veel stress ervaren. Dit maakt cortisol hormonen aan. Een teveel van dit hormoon is niet goed, brengt ons uit balans en kan veneinige klachten veroorzaken. Een Gua Sha gezichtsmassage maakt het hoofd leeg en ont-strest jouw lichaam.

 

Gua Sha gezichtsbehandeling

Gua Sha betekent letterlijk: "schrapen" van "ziekten door gestagneerde energie".Guasha massage is een traditionele Chinese schraapmethode die al meer dan tweeduizend jaar oud is en in veel Aziatische landen toegepast wordt. Bij deze massage maak ik gebruik van een edelsteen schraper. Jade of rozenkwarts. Of het nu gaat om het definiëren van contouren, het stimuleren van de doorbloeding of het verminderen van lijntjes: de Gua Sha heeft een magische werking.

 

Maak kennis met de Gua Sha!!!

Een ideale steen om te gebruiken bij gezichtsmassages. Je hebt ‘m vast weleens voorbij zien komen! Ondertussen wordt het gebruik van de Gua Sha-steen steeds populairder en zien we verbluffende resultaten voorbijkomen want de Gua Sha wordt naast de ‘gum voor rimpels’ ook een ware disstresser genoemd. En inderdaad, de Gua Sha kan bij regelmatig en juist gebruik fijne lijntjes verminderen, het hoofd leeg maken en gestagneerde energie vrij laten komen.

 

Wat zijn de voordelen?

Bloedsomloop en lymfedrainage
Ook is deze stimulerende gezichtsmassage goed voor de bloedsomloop en de lymfedrainage. Dit heeft positief effect op onzuiverheden. Door de bloedsomloop te stimuleren hebben ontstekingen minder kans. Dag wallen en fijne lijntjes!! Want ook deze master ik weg met de Gua Sha.

 

Face sculpting

Mocht je al wat meer weten van de Gua Sha. dan weet je waarschijnlijk al van de face sculpting resultaten. Bij een regelmatige Gus Sha behandeling geniet ook jij van een scherpe kaaklijn en een gelift uiterlijk. Want liften doet het inderdaad. Door de opwaartse bewegingen die ik met de Gua Sha maakt wordt de huid gelift, voor een strakker en steviger uiterlijk. En dat vermindert de eerste tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes.


Wat kun je verwachten van mijn professionele Gua Sha behandeling?

Ik begin de behandeling met het reinigen van jouw gezicht in combinatie met een subtiele aanraking. Daarna gebruik ik een natuurlijk geperste olie bestaande uit oa: roos, amandel en cacao voor een verfijnde massage van de nek, schouders en het gezicht waarbij ik door liefdevolle aanrakingen de meridianen activeer die verbonden zijn met de organen. Ik maak gebruik van drukpunten en massagetechnieken, waarbij ik als energetisch werker fungeer als facilitator van de helende energie vanuit de bron.

Vervolgens start ik met de de Gua Sha schraper. Door herhaaldelijk over bepaalde gezichtspunten te schrapen wordt de doorbloeding gestimuleerd en kan gestagneerde energie weer vrij stromen. Door deze behandeling regelmatig te herhalen wordt de elasticiteit van de huid hersteld en noemen we het ook wel een verjongingsbehandeling. Na de Gua Sha gebruik ik een heerlijk organisch biologisch masker voor een diepe integratie in de poriën. Daarna masseer ik het gezicht in met een natuurlijke rozenolie en sluit ik de behandeling af met een natuurlijke dagcrème.

Guasha Massage kan worden geïntegreerd in een ontspanningsmassage, maar is van oorsprong bedoeld om klachten weg te nemen.

Doel van de behandeling is:

Je energiesysteem opnieuw in beweging brengen. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De één voelt lichamelijke verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energie doorstroming en een positieve invloed op chronische klachten.

 Tip: Het is heerlijk om hier een combinatie treatment met klankschalen en kristallen van te maken. 

Waar is een Gua Sha goed voor?

In de traditionele Chinese gezondheidsleer gelooft men dat een cruciale levenskracht langs specifieke paden, bekend als meridianen, aan de buitenkant van ons lichaam circuleert en zo interne organen beïnvloedt en reguleert.

Wanneer we vermoeid zijn of stress ervaren, faalt ons lichaam soms in het efficiënt verwijderen van gifstoffen, wat leidt tot vervuiling van het bloed. Vervolgens zoekt het lichaam naar plekken om deze onzuiverheden op te slaan, vaak in weefsels net onder de huid. Dit kan de stroom van de essentiële levenskracht verstoren, wat verder effect heeft op de werking van de organen binnenin ons lichaam, waardoor een zelf in stand houdende negatieve cyclus ontstaat.

Bij het schrapen over de huid met de guasha techniek wordt een zuigende werking gecreëerd. Dit proces trekt gifstoffen uit het lichaam naar het huidoppervlak, wat kan resulteren in het verschijnen van rode markeringen. Afhankelijk van de ernst en duur van de onderliggende kwaal kunnen deze plekken variëren in kleurintensiteit, uiteenlopend van lichtrood tot donkerpaars of zelfs zwart.

Deze verkleuringen verdwijnen meestal binnen een periode van drie tot zeven dagen. Ondanks dat de aanblik van de huid na een guasha massage zou kunnen suggereren dat de behandeling erg pijnlijk is, ervaren veel mensen het juist als een fijne ontstspanning en opluchting.