Gua Sha betekent letterlijk: "schrapen" van "ziekten door gestagneerde energie".

Guasha massage is een traditionele Chinese schraapmethode die al meer dan tweeduizend jaar oud is en in veel Aziatische landen toegepast wordt. Bij deze massage maak ik gebruik van een edelsteen schraper. Jade of rozenkwarts.

Tijdens de behandeling begin ik met een subtiele massage van de nek en schouders om jouw compleet te laten ontspannen alvorens ik start met de edelsteen schraper.

Guasha Massage kan worden geïntegreerd in een ontspanningsmassage, maar is van oorsprong bedoeld om klachten weg te nemen. 

Tip: Het is heerlijk om hier een combinatie treatment op resonantie van te maken. 

Waar is een Gua Sha goed voor?

In de traditionele Chinese gezondheidsleer gelooft men dat een cruciale levenskracht langs specifieke paden, bekend als meridianen, aan de buitenkant van ons lichaam circuleert en zo interne organen beïnvloedt en reguleert.

Wanneer we vermoeid zijn of stress ervaren, faalt ons lichaam soms in het efficiënt verwijderen van gifstoffen, wat leidt tot vervuiling van het bloed. Vervolgens zoekt het lichaam naar plekken om deze onzuiverheden op te slaan, vaak in weefsels net onder de huid. Dit kan de stroom van de essentiële levenskracht verstoren, wat verder effect heeft op de werking van de organen binnenin ons lichaam, waardoor een zelf in stand houdende negatieve cyclus ontstaat.

Bij het schrapen over de huid met de guasha techniek wordt een zuigende werking gecreëerd. Dit proces trekt gifstoffen uit het lichaam naar het huidoppervlak, wat kan resulteren in het verschijnen van rode markeringen. Afhankelijk van de ernst en duur van de onderliggende kwaal kunnen deze plekken variëren in kleurintensiteit, uiteenlopend van lichtrood tot donkerpaars of zelfs zwart.

Deze verkleuringen verdwijnen meestal binnen een periode van drie tot zeven dagen. Ondanks dat de aanblik van de huid na een guasha massage zou kunnen suggereren dat de behandeling erg pijnlijk is, ervaren veel mensen het juist als een fijne ontstspanning en opluchting.

Duur behandeling

  1. Duur 60 min
  2. Gua Sha facial € 66
  3. Via de knop afspraak maken stuur je mij een bericht. Vermeld hierbij om welke behandeling het gaat.
  4. Wil je alvast wat meer over jezelf vertellen stuur mij dan jouw naamgeboortedatum, tijd en plaats. Aan de hand van deze informatie kan ik jouw blauwdruk mee nemen in de sessie.
  5. Je kunt contact of per betaalverzoek betalen.

Wil je alvast betalen? Dat kan! Boek daarna je afspraak in via de app.